Receptai

Morkų mišrainė žiemai be acto – švelnaus skonio gardumynas stiklainyje

Morkų mišrainė be acto – tai švelnaus skonio, natūraliai salstelėjęs ir sveikas pasirinkimas žiemai. Ji išsiskiria ryškia spalva, gaiviu aromatu ir švelnia tekstūra. Toks gardumynas tinka tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip lengvas užkandis – puikus būdas išsaugoti vasaros skonius šaltajam sezonui.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija55 kcal
Baltymai0,6 g
Riebalai0,4 g
Angliavandeniai12 g
Skaidulos1,5 g
Cukrus10 g
Vitaminas A8000 µg (100 % RPN)
Kalis200 mg (10 % RPN)

Ingredientai

  • 1 kg morkų
  • 2 obuoliai
  • 150 g cukraus
  • 1 citrinos sultys
  • ½ šaukštelio druskos
  • 100 ml vandens

Kaip paruošti

  1. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
  2. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir sutarkuokite.
  3. Sudėkite morkas ir obuolius į puodą, įpilkite vandens ir virkite ant silpnos ugnies apie 10–15 minučių, kol suminkštės.
  4. Įdėkite cukrų, druską ir supilkite citrinos sultis. Virkite dar 10 minučių, kol masė sutirštės.
  5. Karštą mišrainę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir leiskite atvėsti.

Su kuo patiekti

Ši švelnaus skonio mišrainė puikiai tinka prie virtos ar keptos žuvies, paukštienos patiekalų. Taip pat gali būti skanus užkandis ant duonos ar priedas prie sūrio.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *