Morkų mišrainė be acto – tai švelnaus skonio, natūraliai salstelėjęs ir sveikas pasirinkimas žiemai. Ji išsiskiria ryškia spalva, gaiviu aromatu ir švelnia tekstūra. Toks gardumynas tinka tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip lengvas užkandis – puikus būdas išsaugoti vasaros skonius šaltajam sezonui.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 55 kcal |
| Baltymai | 0,6 g |
| Riebalai | 0,4 g |
| Angliavandeniai | 12 g |
| Skaidulos | 1,5 g |
| Cukrus | 10 g |
| Vitaminas A | 8000 µg (100 % RPN) |
| Kalis | 200 mg (10 % RPN) |
Ingredientai
- 1 kg morkų
- 2 obuoliai
- 150 g cukraus
- 1 citrinos sultys
- ½ šaukštelio druskos
- 100 ml vandens
Kaip paruošti
- Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
- Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir sutarkuokite.
- Sudėkite morkas ir obuolius į puodą, įpilkite vandens ir virkite ant silpnos ugnies apie 10–15 minučių, kol suminkštės.
- Įdėkite cukrų, druską ir supilkite citrinos sultis. Virkite dar 10 minučių, kol masė sutirštės.
- Karštą mišrainę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite ir leiskite atvėsti.
Su kuo patiekti
Ši švelnaus skonio mišrainė puikiai tinka prie virtos ar keptos žuvies, paukštienos patiekalų. Taip pat gali būti skanus užkandis ant duonos ar priedas prie sūrio.

















