Receptai

Žalių kopūstų mišrainė žiemai – natūralus vitaminų šaltinis stiklainyje

Ši žalių kopūstų mišrainė – tikra sveikatos bomba žiemai. Joje gausu vitamino C, natūralių skaidulų ir traškaus, gaivaus skonio. Pagaminti paprasta, o rezultatas – traški, spalvinga ir ypač gardi mišrainė, kuri praskaidrins bet kokį žiemos stalą.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija39 kcal
Baltymai1,2 g
Riebalai0,9 g
Angliavandeniai6,5 g
Skaidulos2,9 g
Cukrus4,8 g
Vitaminas C25 mg (28 % RPN)
Kalis230 mg (12 % RPN)

Ingredientai

  • 2 kg šviežių baltagūžių kopūstų
  • 500 g morkų
  • 2 paprikos (raudona ir geltona)
  • 1 didelis svogūnas
  • 150 ml aliejaus
  • 120 ml 9 % acto
  • 120 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis pipirų grūdelių
  • 2 lauro lapai

Kaip paruošti

  1. Kopūstus plonai supjaustykite, morkas sutarkuokite burokine tarka.
  2. Paprikas supjaustykite juostelėmis, svogūną – plonais pusžiedžiais.
  3. Visas daržoves sudėkite į didelį dubenį, suberkite cukrų, druską, pipirus, lauro lapus ir rankomis lengvai paminkykite.
  4. Supilkite aliejų ir actą, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 1–2 valandas, kol daržovės šiek tiek suminkštės ir išskirs sultis.
  5. Mišrainę kartu su sultimis sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite.
  6. Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje – mišrainė išliks traški ir kvapni visą žiemą.

Su kuo patiekti

Puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar bulvių patiekalų. Taip pat gali būti gaivus garnyras šalia troškinių ar keptos vištienos.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *