Ši žalių kopūstų mišrainė – tikra sveikatos bomba žiemai. Joje gausu vitamino C, natūralių skaidulų ir traškaus, gaivaus skonio. Pagaminti paprasta, o rezultatas – traški, spalvinga ir ypač gardi mišrainė, kuri praskaidrins bet kokį žiemos stalą.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 39 kcal |
| Baltymai | 1,2 g |
| Riebalai | 0,9 g |
| Angliavandeniai | 6,5 g |
| Skaidulos | 2,9 g |
| Cukrus | 4,8 g |
| Vitaminas C | 25 mg (28 % RPN) |
| Kalis | 230 mg (12 % RPN) |
Ingredientai
- 2 kg šviežių baltagūžių kopūstų
- 500 g morkų
- 2 paprikos (raudona ir geltona)
- 1 didelis svogūnas
- 150 ml aliejaus
- 120 ml 9 % acto
- 120 g cukraus
- 2 šaukštai druskos
- 1 arbatinis šaukštelis pipirų grūdelių
- 2 lauro lapai
Kaip paruošti
- Kopūstus plonai supjaustykite, morkas sutarkuokite burokine tarka.
- Paprikas supjaustykite juostelėmis, svogūną – plonais pusžiedžiais.
- Visas daržoves sudėkite į didelį dubenį, suberkite cukrų, druską, pipirus, lauro lapus ir rankomis lengvai paminkykite.
- Supilkite aliejų ir actą, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 1–2 valandas, kol daržovės šiek tiek suminkštės ir išskirs sultis.
- Mišrainę kartu su sultimis sudėkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite.
- Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje – mišrainė išliks traški ir kvapni visą žiemą.
Su kuo patiekti
Puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar bulvių patiekalų. Taip pat gali būti gaivus garnyras šalia troškinių ar keptos vištienos.

















