Lengvai paruošiama, traški ir gaivi – ši kopūstų mišrainė yra tikra žiemos klasika. Puikus būdas išsaugoti rudens daržoves ir visą žiemą mėgautis šviežumo kupinu skoniu. Ji tinka prie įvairių mėsos patiekalų, bulvių ar tiesiog su šviežia duona.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 42 kcal |
| Baltymai | 1,3 g |
| Riebalai | 1,0 g |
| Angliavandeniai | 7,2 g |
| Skaidulos | 2,5 g |
| Cukrus | 5,4 g |
| Vitaminas C | 18 mg (20 % RPN) |
| Kalis | 220 mg (11 % RPN) |
Ingredientai
- 2 kg baltagūžių kopūstų
- 500 g morkų
- 2 svogūnai
- 150 ml aliejaus
- 120 ml 9 % acto
- 150 g cukraus
- 2 šaukštai druskos
- 1 arbatinis šaukštelis pipirų grūdelių
- 3 lauro lapai
Kaip paruošti
- Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, morkas sutarkuokite burokine tarka, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
- Visas daržoves sudėkite į didelį dubenį, suberkite cukrų, druską, pipirus ir rankomis gerai išminkykite, kad išsiskirtų sultys.
- Supilkite aliejų ir actą, gerai išmaišykite, palikite pastovėti apie 1 valandą.
- Mišrainę su sultimis sudėkite į švarius, sterilizuotus stiklainius.
- Stiklainius sandariai užsukite ir laikykite vėsioje vietoje.
Su kuo patiekti
Ši kopūstų mišrainė puikiai tinka prie kotletų, bulvinių patiekalų ar troškinių. Taip pat gardi kaip lengvas užkandis su šviežia duona.

















