Receptai

Cukinijų, pomidorų ir paprikų mišrainė žiemai – vasaros derlius šaltajam sezonui

Ši spalvinga ir kvapni mišrainė – tikras vasaros skonio indelis žiemai. Cukinijos, pomidorai ir paprikos puikiai dera tarpusavyje, o švelniai saldžiarūgštis skonis suteikia gaivumo. Lengvai pagaminama ir universali – ji papuoš bet kurį stalą.

Maistinė vertė (100 g mišrainės)
Energija39 kcal
Baltymai1,1 g
Riebalai1,5 g
Angliavandeniai6,3 g
Skaidulos1,7 g
Cukrus4,4 g
Vitaminas C16 mg (18 % RPN)
Kalis240 mg (12 % RPN)

Ingredientai

  • 2 kg jaunų cukinijų
  • 1 kg prinokusių pomidorų
  • 500 g saldžiųjų paprikų
  • 300 g svogūnų
  • 200 ml aliejaus
  • 150 ml acto (9 %)
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukštai druskos
  • 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių

Kaip paruošti

  1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite (jei storesnė oda) ir supjaustykite kubeliais.
  2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir sutrinkite arba susmulkinkite.
  3. Paprikas ir svogūnus supjaustykite juostelėmis.
  4. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, apkepkite kelias minutes, tada sudėkite paprikas ir cukinijas.
  5. Supilkite pomidorų tyrę, suberkite cukrų, druską, pipirus, saldžiąją papriką ir virkite apie 30–35 minutes, kol daržovės suminkštės.
  6. Pabaigoje įpilkite actą, pavirkite dar 5 minutes.
  7. Karštą mišrainę supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite ir apverskite, kad atauštų.

Su kuo patiekti

Puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat su ryžiais ar grikiais. Šią mišrainę galima valgyti ir šaltą – kaip lengvą užkandį ar daržovių salotas.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

123

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *