Ši grybų mišrainė su pomidorų padažu – vienas iš tų receptų, kuriuos visada norisi turėti po ranka. Ji soti, kvapni ir kupina rudens skonio – puikiai tinka tiek prie karštų patiekalų, tiek kaip atskiras užkandis. Išsivirusi kelis stiklainius, žiemą galėsite mėgautis gamtos gėrybėmis be jokio vargo.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 54 kcal |
| Baltymai | 1,9 g |
| Riebalai | 2,1 g |
| Angliavandeniai | 7,2 g |
| Skaidulos | 1,8 g |
| Cukrus | 4,5 g |
| Vitaminas C | 10 mg (11 % RPN) |
| Kalis | 220 mg (11 % RPN) |
Ingredientai
- 1,5 kg virtų arba apvirtų grybų (pvz., baravykų, voveraičių, pievagrybių)
- 500 g svogūnų
- 400 g morkų
- 300 g saldžiųjų paprikų
- 500 ml pomidorų padažo arba trintų pomidorų
- 100 ml aliejaus
- 100 ml acto (9 %)
- 100 g cukraus
- 1 šaukštas druskos
- 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- 2 lauro lapai
Kaip paruošti
- Grybus gerai nuplaukite ir pavirkite 10–15 minučių pasūdytame vandenyje, tada nusunkite.
- Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite, paprikas – šiaudeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas ir paprikas, kepkite dar kelias minutes.
- Sudėkite grybus, supilkite pomidorų padažą, actą, cukrų, druską, pipirus ir lauro lapus.
- Troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių, retkarčiais pamaišydami.
- Karštą mišrainę supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius ir apverskite, kad atauštų.
Su kuo patiekti
Ši mišrainė puikiai dera su virtomis ar keptomis bulvėmis, grikiais ar mėsiškais patiekalais. Taip pat tinka kaip skanus užkandis ant duonos riekės ar prie šaltų užkandžių stalo.

















