Ši karališka agurkų mišrainė – tikras lobis žiemos dienoms. Traškūs agurkėliai, svogūnai, morkos ir švelniai saldžiarūgštis padažas sukuria puikų derinį, kuris tiks prie karštų patiekalų ar tiesiog su duona. Receptas paprastas, o rezultatas – išties vertas karališko vardo.
| Maistinė vertė (100 g mišrainės) | |
|---|---|
| Energija | 42 kcal |
| Baltymai | 1,0 g |
| Riebalai | 0,3 g |
| Angliavandeniai | 9,2 g |
| Skaidulos | 1,5 g |
| Cukrus | 7,1 g |
| Vitaminas C | 12 mg (13 % RPN) |
| Kalis | 180 mg (9 % RPN) |
Ingredientai
- 2 kg agurkų
- 500 g morkų
- 500 g svogūnų
- 200 ml aliejaus
- 200 ml acto (9 %)
- 200 g cukraus
- 2 šaukštai druskos
- 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis garstyčių grūdelių (nebūtina)
Kaip paruošti
- Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus – pusžiedžiais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Sudėkite visus daržoves į didelį dubenį, įberkite druskos, cukraus, pipirų, supilkite actą ir aliejų.
- Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie 3 valandas, kol daržovės išleis sultis.
- Mišrainę sudėkite į švarius stiklainius su išsiskyrusiu skysčiu.
- Sterilizuokite stiklainius apie 15 minučių, sandariai užsukite dangtelius ir palikite atvėsti.
Su kuo patiekti
Tinka prie bulvinių patiekalų, mėsos ar žuvies. Puikiai dera ir kaip lengvas užkandis su šviežia duona ar virtomis bulvėmis.

















