Vyšnių pyragas – tai vienas iš tų kepinių, kuris niekada nepabosta. Švelni tešla, gaivios ir šiek tiek rūgštokos vyšnios suteikia pyragui ypatingą skonį bei aromatą. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam desertui, tiek šventiniam stalui.
Maistinė vertė (100 g) | |
---|---|
Energija | 230 kcal |
Baltymai | 4 g |
Riebalai | 9 g |
Angliavandeniai | 33 g |
Skaidulos | 1.5 g |
Cukrus | 18 g |
Vitaminas C | 6 mg (7% RPN) |
Kalis | 150 mg (4% RPN) |
Ingredientai
- 3 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 200 g kvietinių miltų
- 1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių
- 100 ml pieno
- 80 ml aliejaus
- 300 g vyšnių (šviežių arba šaldytų, be kauliukų)
- žiupsnelis druskos
- vanilinio cukraus (nebūtina, bet suteikia aromato)
Kaip paruošti
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
- Įmaišykite aliejų ir pieną, dar kartą lengvai išplakite.
- Atskirame dubenyje persijokite miltus su kepimo milteliais ir druska.
- Sausus ingredientus palaipsniui įmaišykite į kiaušinių masę, kol gausite vientisą tešlą.
- Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą (20–24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi.
- Ant viršaus tolygiai paskirstykite nuvarvintas vyšnias.
- Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių, kol pyragas gražiai pakils ir pagels (patikrinkite mediniu pagaliuku).
- Atvėsus galima pabarstyti cukraus pudra.
Su kuo patiekti
Klasikinis vyšnių pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Jis puikiai dera su vaniliniais ledais, plakta grietinėle arba šaukštu natūralaus jogurto. Prie kavos ar arbatos – tai vienas iš tų desertų, kuris visada patiks visai šeimai.