Receptai

Slyvos su želatina – paprastas žiemos atsargų receptas

Slyvų desertas su želatina – tai paprastas būdas paruošti kvapnias uogas žiemai. Šis patiekalas primena tirštą drebučių tipo uogienę, išlaikančią slyvų aromatą, spalvą ir naudingąsias savybes. Tokia uogų užkanda puikiai tinka tiek prie blynų, tiek kaip atskiras desertas.

Maistinė vertė (100 g)
Energija120 kcal
Baltymai1.5 g
Riebalai0.3 g
Angliavandeniai28 g
Skaidulos2 g
Cukrus25 g
Vitaminas C7 mg (8% RPN)
Kalis210 mg (6% RPN)

Ingredientai

  • 1 kg prinokusių slyvų
  • 500 g cukraus
  • 20 g želatinos (apie 2 v. š.)
  • 100 ml vandens želatinos išbrinkinimui

Kaip paruošti

  1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.
  2. Sudėkite į didelį puodą, užberkite cukrumi ir palikite pastovėti apie 30 minučių, kad išsiskirtų sultys.
  3. Užkaiskite slyvas ant vidutinės ugnies ir virkite apie 15 minučių, kol suminkštės.
  4. Tuo metu želatiną užpilkite 100 ml šalto vandens ir palikite išbrinkti (apie 10 minučių).
  5. Nukelkite slyvas nuo ugnies, sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
  6. Įmaišykite išbrinkusią želatiną, gerai išmaišykite, kol ištirps.
  7. Karštą masę supilkite į sterilizuotus stiklainius arba desertines formeles.
  8. Atvėsinkite, sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve arba vėsioje patalpoje.

Su kuo patiekti

Slyvų marmeladas su želatina skanus vienas, kaip lengvas desertas, tačiau puikiai tinka ir prie blynų, bandelių, jogurto ar sūrio. Juo galima pertepti pyragus ar tortus, suteikiant jiems slyvų aromato ir natūralaus saldžiarūgščio skonio.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *