Receptai

Žalių topinambų salotos – kaimiškas gardumynas iš daržo

Žalių topinambų salotos – tai paprastas, tačiau nepaprastai skanus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis kaip užkandis ar garnyras. Topinambai, dar žinomi kaip „žemės kriaušės“, turi malonų salstelėjusį skonį ir yra puikus šaltinis skaidulų, vitaminų ir mineralų. Šios salotos su šviežiais ingredientais ir lengvu padažu tampa puikia rudens arba žiemos šviežių daržovių alternatyva.

Maistinė vertė (100 g)
Energija73 kcal
Baltymai2 g
Riebalai0.1 g
Angliavandeniai17 g
Skaidulos1.6 g
Cukrus9.5 g
Vitaminas C4.5 mg (8% RPN)
Kalis429 mg (12% RPN)

Ingredientai

  • 2 vidutiniai žali topinambai
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas balzaminio acto
  • 1 šaukštelis medaus (pagal skonį)
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 vidutinio dydžio obuolys
  • 50 g graikinių riešutų (smulkiai pjaustytų)
  • 1 šaukštas šviežių petražolių arba bazilikų

Kaip paruošti

  1. Topinambų paruošimas: Nuplaukite topinambus, nulupkite ir supjaustykite juos plonais griežinėliais arba smulkiai tarkuokite. Jei norite, kad salotos būtų švelnesnės, topinambus galite užpylus druskos palaikyti kelias minutes, kad jie prarastų dalį savo kartumo.
  2. Obuolio paruošimas: Obuolį nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Apšlakstykite obuolį citrinos sultimis, kad nesužaliuotų ir neprarastų spalvos.
  3. Sumaišymas: Į didelį dubenį sudėkite topinambus, obuolį ir graikinius riešutus. Pridėkite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, medų, citrinos sultis, druską ir pipirus pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
  4. Pagardinimas: Pabaigoje įberkite šviežių petražolių arba bazilikų, kad suteiktumėte salotoms gaivumo ir aromato.

Su kuo patiekti

Žalių topinambų salotos su majonezu puikiai dera su kepta vištiena, jautiena ar žuvimi. Be to, jos tinka kaip garnyras prie kitų daržovių patiekalų ar patiekiamos su grūdais, tokiais kaip ryžiai, quinoa ar bulvės. Šios salotos taip pat gali būti puikus papildymas prie bet kokio sūrio, pavyzdžiui, feta arba parmezano, kuris suteikia švelnumo ir intensyvumo.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *