Receptai

Baltojo ridiko salotos su majonezu – vitaminų kupinas patiekalas

Baltojo ridiko salotos su majonezu – tai paprastas, tačiau skanus ir maistingas patiekalas, turintis daug vitaminų ir mineralų. Ridikas yra puikus vitamino C šaltinis, o majonezas suteikia salotoms kreminės tekstūros ir švelnaus skonio. Šios salotos tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų.

Maistinė vertė (100 g)
Energija45 kcal
Baltymai1.2 g
Riebalai2.5 g
Angliavandeniai6 g
Skaidulos3 g
Cukrus2 g
Vitaminas C20 mg (30% RPN)
Kalis230 mg (6% RPN)

Ingredientai

  • 1 vidutinio dydžio baltasis ridikas
  • 100 g majonezo
  • 1 vidutinio dydžio obuolys (galima naudoti raudoną ar žalią)
  • 50 g virtos bulvės (supjaustytos mažais kubeliais)
  • 1 sauja smulkiai pjaustytų graikinių riešutų
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis medaus (jei norite suteikti saldumo)
  • 1 šaukštas smulkintų krapų arba petražolių

Kaip paruošti

  1. Ridiko paruošimas: Nuplaukite ridiką, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais arba smulkiai tarkuokite. Jei norite, kad salotos būtų švelnesnės, ridiką galite užpylus druskos palaikyti kelias minutes, kad jis prarastų šiek tiek savo aštrumo.
  2. Obuolio paruošimas: Obuolį nuplaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Jei norite, kad obuoliai nesužaliuotų, apšlakstykite juos citrinos sultimis.
  3. Bulvės paruošimas: Bulves išvirus ir supjaustykite mažais kubeliais. Jei norite, kad salotos būtų lengvesnės, galite naudoti mažiau bulvių arba jas visiškai išimti.
  4. Graikiniai riešutai: Riešutus susmulkinkite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje, kad suteiktumėte salotoms traškumo ir papildomo skonio.
  5. Sumaišymas: Į didelį dubenį sudėkite ridiką, obuolį, bulves, riešutus ir žoleles. Pridėkite majonezą, medų (jei naudojate) ir citrinos sultis. Pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

Su kuo patiekti

  • Patiekite su šviežiomis daržovėmis: Baltojo ridiko salotos su majonezu puikiai dera su šviežiais pomidorais, agurkais ir salotomis.
  • Patiekite su mėsa: Šios salotos puikiai tiks prie keptos vištienos, jautienos arba žuvies patiekalų.
  • Patiekite su grūdais: Galite taip pat patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais kaip garnyrą prie kitų patiekalų.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *