Receptai

Pomidorų padažas žiemai: tradicinis receptas gardiems patiekalams

Pomidorų padažas žiemai – tai tikras atradimas kiekvienoje virtuvėje. Klasikinis, naminis pomidorų padažas, ruošiamas pagal senąsias tradicijas, puikiai tinka ne tik pastai, bet ir kaip pagrindas troškiniams, sriuboms ar kepsniams. Šis receptas – paprastas ir šiltas, sukurtas su meile ir rūpesčiu, kad žiemą galėtume mėgautis vasaros skoniu.

Ingredientai (apie 8 stiklainius po 0,5 l)

  • 2 kg pomidorų
  • 2 svogūnai
  • 3 skiltelės česnako
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas druskos
  • 1 šaukštas cukraus
  • 2 šaukštai balto vyno acto
  • 1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapai
  • 1 šaukštas raudonėlio (nebūtina)

Kaip gaminti?

  1. Pomidorus nuplaunu, išpjaunu kotelius ir supjaustau į mažesnius gabalus.
  2. Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustau.
  3. Puode įkaitinu alyvuogių aliejų ir suberiu svogūnus bei česnaką. Troškinu apie 5 minutes, kol jie suminkštėja.
  4. Į puodą dedu pomidorus, cukrų, druską, pipirus ir lauro lapus. Viską gerai išmaišau ir verdu 30–40 minučių, kol padažas sutirštės.
  5. Jei norite sklandesnės tekstūros, galite sutrinti padažą su blenderiu.
  6. Įpilkite acto ir dar pavirkite 5 minutes.
  7. Supilkite padažą į iš anksto sterilizuotus stiklainius, užsukite ir sterilizuokite 10-15 minučių.
  8. Išėmus apverčiame stiklainius ir paliekame ataušti.

Su kuo patiekti?

Pomidorų padažas puikiai tinka su makaronais, ravioli, pica, troškiniais, keptomis daržovėmis. Jei norite, galite jį naudoti ir kaip pagrindą sriuboms ar troškiniams. Žiemą, atidarius stiklainį, jis suteiks jums šilumos ir primins vasaros skonius.

Išsaugokite vasarą žiemai

Šis tradicinis pomidorų padažo receptas yra vienas iš paprasčiausių, tačiau rezultatas visada stebina. Su šiuo padažu ne tik pailginsite vasaros skonius savo virtuvėje, bet ir galėsite greitai paruošti daugybę skanių patiekalų, kai lauke šalta ir niūru.

Esu Jolanta – Aido žmona ir širdimi sodybos žmogus. Mėgstu daržą, laukines gėles ir eksperimentus virtuvėje su tuo, ką patys užsiauginame. Man svarbiausia – jaukumas, paprastumas ir tikri dalykai.

Susiję straipsniai

116

Parašyti Atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *